Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Plantacja wiedzy » Herbata parzona "na zimno", czy to jest możliwe ?

Herbata parzona "na zimno", czy to jest możliwe ?

Data dodania: 15-05-2018

Herbata "parzona" na zimno ? tak ... to możliwe, recepta na upalne dni.

  • Herbatę wsypujemy do naczynia, około dwie duże łyżki stołowe na 1 litr wody
  • Zalewamy wodą, może to być zimna przegotowana woda lub mineralna nie gazowana prosto z butelki
  • Odstawiamy naczynie do lodówki na kilka godzin, my zrobiliśmy próbę 12h
  • po odstaniu przelewamy herbatę przez sitko

I gotowe, otrzymujemy orzeźwiający napój, pełen smaku i aromatu herbaty. Do takiego przygotowania nadaje się każda herbata, również rooibos'y, my zrobiliśmy próbę z herbatą owocową "mango" i zieloną smakową "japoński eliksir" . Zachęcamy do eksperymentów z herbatą.

                                alt    alt

_________________________________________________________________

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Plantacja wiedzy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu