Herbata parzona "na zimno", czy to jest możliwe ?
Data dodania: 15-05-2018
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Plantacja wiedzy
Herbata "parzona" na zimno ? tak ... to możliwe, recepta na upalne dni.
- Herbatę wsypujemy do naczynia, około dwie duże łyżki stołowe na 1 litr wody
- Zalewamy wodą, może to być zimna przegotowana woda lub mineralna nie gazowana prosto z butelki
- Odstawiamy naczynie do lodówki na kilka godzin, my zrobiliśmy próbę 12h
- po odstaniu przelewamy herbatę przez sitko
I gotowe, otrzymujemy orzeźwiający napój, pełen smaku i aromatu herbaty. Do takiego przygotowania nadaje się każda herbata, również rooibos'y, my zrobiliśmy próbę z herbatą owocową "mango" i zieloną smakową "japoński eliksir" . Zachęcamy do eksperymentów z herbatą.
_________________________________________________________________
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Plantacja wiedzy